Udskiftning af et tag foregår oftest udefra, og det samme gælder eventuel nødvendig efterisolering af taget.

 

Er taget af en type med ”sten” på – også kaldet et built-up-tag – skal man fjerne alle de løse sten og derefter, hvis man ikke vælger en merisolering, montere en trykfordelende mineraluldsplade. Formålet her er at få så jævnt et underlag som muligt til den nye tagdækning. Efterfølgende monteres 2 lag tagpap. På den måde sikrer man, at man overholder producentens anvisninger og dermed også produktgarantien.

 

Der er mange muligheder, når det gælder renovering eller udskiftning af tage. Følgende er eksempler på typiske renoveringsopgaver:

  • Påsvejsning af nyt tagpap ved større revner eller huller
  • Reparation af dampbuler
  • Udvendig merisolering
  • Reparation af ovenlysvinduer
  • Reparation af stern og tilstødende blik

 

Ny tagbelægning ovenpå den eksisterende

Det er ikke ualmindeligt at forny et tag ved blot at lægge et nyt tag ovenpå den eksisterende tagbelægning. Rent teknisk er løsningen fin, og det giver gode muligheder for at spare penge i forbindelse med renoveringen af taget.

Renovering af et tag med tagpap

 

Men der kan også være nogle situationer, hvor det er en bedre løsning at fjerne det eksisterende tag og lægge et nyt. På den måde udskyder man heller ikke det store arbejde til eventuelle nye ejere af huset.

 

Er der asbest i et tag af plane fibercementplader, også kaldet skifereternitplader, er det ofte en mulighed at indkapsle asbesten ved at lægge tagpap ovenpå. Denne metode er dog ikke anbefalet til tage af bølge eternitplader. Her bør man I stedet fjerne det gamle tag, inden den nye tagbeklædning lægges på.

 

Sådan renoverer man tagpaptag

En renovering af det eksisterende tag med nyt tagpap kan være billigere, end man lige tror. Det skyldes primært, at det ikke altid er nødvendigt at fjerne det eksisterende tagpaptag og begynde helt forfra. I stedet kan man lægge nyt tagpap ovenpå det eksisterende tag, og det betyder, at man kan gøre det både hurtigt og billigt.

 

Se her, hvordan renoveringen af et tagpaptag foregår:

 

Efterisolering af tag udefra

Udskiftning af et tag giver mulighed for efterisolering, hvilket især er en fordel ved ældre huse, der ofte er dårligt isoleret. Denne ekstra isolering har naturligvis betydning for, at man kan reducere omkostningerne til opvarmning. Samtidig giver det også mulighed for at forbedre faldforholdene på et ældre tag, og dermed sikre en længere levetid.

 

Når taget trænger til at blive skiftet, er den mest optimale løsning at isolere, inden man etablerer en ny tagbelægning. Isoleringen kan laves udefra mellem tagspærene. Derfor kan det blive nødvendigt at montere ekstra afstandslægter ovenpå spærene, for at man kan få plads til den krævende isoleringstykkelse.

 

Sådan kommer du i gang

Når man skal have renoveret taget, er det altid en god idé at starte med at tage en snak med den lokale salgsmontør. Salgsmontøren tager et kig på opgaven og kommer herefter med et konkret tilbud. Oftest er det også ham, som udfører renoveringen, og der er derfor ingen fordyrende mellemled.

 

Vil du vide mere om renovering af tag? Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om dine muligheder. Der er både god økonomi og sund fornuft i at komme rigtigt fra start med den rette vejledning.

Comments are closed.