Ja, man kan sagtens isolere ovenpå en eksisterende tagdækning af tagpap. Man lægger den nye udvendige tagisolering direkte ovenpå den eksisterende tagpap, hvorefter man afslutter med ny tagdækning.

 

Billedet nedenfor viser, hvordan den nye tagpap lægges direkte ovenpå det eksisterende tag:

Tagpap på eksisterende tag

 

Der er både mulighed for at efterisolere indefra og udefra. Når man efterisolerer et vandret tag, er den bedste løsning at isolere udefra i forbindelse med renovering af tagpaptaget.

 

Mange ældre huse har helt vandrette paptage, der ofte har problemer med utætheder, hvilket gør det svært at undgå at skulle renovere taget på et tidspunkt. Heldigvis er efterisolering af tagpaptag forholdsvist simpelt. Såfremt taget er i god nok stand, lægger man den nye isolering direkte ovenpå det eksisterende tagpap. Derfor er udvendig tagisolering også at foretrække i langt de fleste tilfælde.

 

I dag laver man ikke helt vandrette tage længere, hvorfor udvendig efterisolering af vandrette tage er blevet mere og mere almindeligt at udføre. Man kiler den nye isolering op for at sikre, at taget får den rette hældning ifølge det gældende bygningsreglement.

 

Der er god økonomi i at efterisolere

Det kan være en økonomisk god løsning at vælge isolering ovenpå eksisterende tagpap, hvis man alligevel skal i gang med renovering af det eksisterende. Man skal blot være opmærksom på placeringen af dampspærre, der sikrer lufttætheden, så konstruktionen ikke bliver beskadiget som følge af fugt.

 

En af de største gevinster, man kan hente hjem på varmeregningen, er at efterisolere taget. Det er en stor del af husets varme, der forsvinder gennem taget, og det er derfor en god idé at efterisolere taget for at mindske dette.

 

 

Lige såvel som isolering af taget er vigtigt, er loftet også et af de steder, hvor det godt kan betale sig at efterisolere. Det er nemt at efterisolere et uudnyttet loft, hvor der er fri adgang, og det er muligt at gøre uden gener i resten af huset. Det vil derfor være indlysende at efterisolere i sådan et tilfælde.

 

Når man har planer om en større ombygning eller en renovering af taget, vil det i langt de fleste tilfælde være oplagt at efterisolere loft og tag.

 

Sådan kommer du i gang

Isolering ovenpå det eksisterende tag er en forholdsvis simpel løsning, men det er vigtigt at sørge for at vælge den rette fremgangsmåde for det enkelte tag. Derfor er det altid en god idé først og fremmest at tage en snak med den lokale salgsmontør, som tager et kig på opgaven og herefter kommer med et konkret tilbud på den bedste løsning for taget.

 

Er du interesseret i at vide mere om dine muligheder for tagrenovering og isolering ovenpå tagpap? Kontakt os gerne for en uforpligtende snak, så vi sammen kan finde den bedste isoleringsløsning for dit hus.

Comments are closed.